bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Update vanaf de bouwplaats!

6 juni 2024

In dit bericht geven we een update over de bouwwerkzaamheden bij Buiten het Erf – fase 1.

Alle woningen van Buiten het Erf – fase 2 zijn verkocht. We feliciteren alle kopers met hun prachtige nieuwe woning!

Feestelijk moment op de bouwplaats
De bouw van Buiten het Erf - fase 1 is al even gestart. Op donderdag 13 juni wordt dit ook gevierd met de toekomstige bewoners met een feestelijk start bouw moment.

Stand van de bouw
De fundering en het installatiewerk in de fundering is bij de meeste bouwblokken gereed. Ook zijn veel van de begane grondvloeren gelegd. De begane grondvloer bestaat uit een prefab betonvloer, een zogeheten ribcassettevloer. Dit is een vloer met een dikke laag isolatie, waarop in de fabriek wapening is aangebracht en beton gestort is.

Het casco - dit is de draagconstructie van de woningen - bestaat uit prefab gevels met minerale steenstrips. De prefab wanden worden in de fabriek gemaakt en al in de fabriek voorzien van de benodigde voorzieningen, zoals elektra, leidingen en sparingen voor bijvoorbeeld de waterleidingen. Het is zelfs zo dat de meeste kozijnen al in de wanden zijn aangebracht. In mei is gestart met de Gevelklaar wanden, in eerste instantie bij de huurwoningen.

Doordat er met geprefabriceerde onderdelen wordt gewerkt, kan er veel sneller gebouwd worden. Ook hoeft er niet meer gewacht te worden tot de vloer volledig uitgehard is, voordat deze (volledig) belast kan worden. Een groot voordeel dus!

Verwachte oplevering
De bouw verloopt volgens planning. De huidige verwachting is dat de eerste opleveringen van de koopwoningen vanaf eind van het vierde kwartaal van 2024 zullen plaatsvinden en de laatste opleveringen in het eerste kwartaal van 2025.