bus auto fiets
Menu

Voordelen van nieuwbouw

Kies je voor een woning van Buiten het Erf? Dan kies je voor:

Besparing, duurzaamheid, gemak en nog veel meer!

nieuwbouw-wens-1064x708.jpg

Maandelijkse kostenbesparing!

In een nieuwbouwwoning van Buiten het Erf woon je duurzaam. Goed geïsoleerd, gasloos en met zonnepanelen voor het opwekken van energie. Resultaat: je woont – zo goed als – energieneutraal! Zo kun jij rekenen op een lage energierekening, een comfortabel huis én draag je bij aan een beter milieu!

Vergeleken met bestaande bouw heeft een nieuwbouwwoning vaak een hogere aanschafprijs. Toch ben je op de lange termijn vaak goedkoper uit. Hoe dit komt? Een nieuwbouwwoning wordt opgeleverd met duurzame technieken die de woning van warmte en stroom voorzien. Zo bespaar je maandelijks flink op je energienota in vergelijking met een bestaande woning.

Om je een idee te geven: onderzoek van het CBS wijst uit dat een huishouden met een gemiddeld energieverbruik jaarlijks € 2.800,- kwijt is aan gas en elektra. De sterke stijging van energietarieven zet de komende tijd waarschijnlijk alleen maar verder door. Kies je voor nieuwbouw, dan bespaar je deze kosten (grotendeels) omdat je vrijwel geen energieverbruik hebt. Over een periode van 20 jaar bespaar je al snel ruim een halve ton!

Ook een fijn idee: je hoeft je geen zorgen te maken over toekomstige investeringen die nodig zijn door verduurzamingseisen. Jouw woning voldoet hier al aan. Wist je dat al het gasloos maken van een woning de prijs met wel € 20.000,- verhoogt?

duurzaam 1600x900.jpg

Comfort en keuzevrijheid

Goed geïsoleerd en prettig binnenklimaat
Goede isolatie biedt meer dan alleen financiële voordelen. Je woning is ook optimaal geïsoleerd tegen kou, warmte en geluid. Dat geeft een comfortabel gevoel en voorkomt geluidsoverlast van die pianospelende buurman. En omdat een nieuwbouwwoning is gebouwd met de modernste technieken voor ventilatie en klimaatregulatie, ben je verzekerd van een aangenaam leefklimaat.

Veel keuzevrijheid
Je kunt bij een nieuwbouwwoning alles naar je eigen smaak kiezen: van de keuken en de badkamer tot een dakkapel, een aanbouw en de inrichting van je tuin.

Nog meer voordeel

Vrij op naam
Een nieuwbouwwoning koop je vrij op naam (de VON-prijs). Dit houdt in dat extra kosten – zoals overdrachtsbelasting en de leveringsakte bij de notaris – al in de koopsom zitten. Zo hoef je minder eigen middelen in te brengen om de woning te financieren! Ook fijn: in de eerste jaren heb je geen groot onderhoud en kun je rekenen op garanties op veel onderdelen van je woning.

Veiligheid
Het moderne hang- en sluitwerk en de eisen van het politiekeurmerk zorgen ervoor dat de kans op inbraak een stuk kleiner is dan bij een bestaande woning.

Een frisse start
Tot slot: een nieuwbouwwoning betekent samen met je nieuwe buren en wijkgenoten een frisse start maken in een nieuwe wijk. Hierdoor maak je makkelijk contact met elkaar. Dat schept meteen een band!

Update

Nu in verkoop

Nu in verkoop

De 32 woningen van Buiten het Erf fase 2 zijn nu in verkoop.

Schrijf je nu in!